Gebakken hutspot met pepermakreel
Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.
600 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1.2 kg
2 tenen
500 g
50 g
200 ml
258 g
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 10 - Stampen & stoven
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe. Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.
- variatietipIn plaats van pepermakreel kun je de hutspot ook serveren met in boter gebakken gepaneerde kabeljauwburgers.
Gebakken hutspot met pepermakreel
Instructievideo - 02:20 min.
Gebakken hutspot met pepermakreel
Hutspot nieuwe stijl: gebakken in plaats van gekookt en met makreel in plaats van klapstuk.

hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit helft van boter in een hapjespan en bak de knoflook met de hutspotgroenten op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper tot puree en voeg de rest van de boter en de melk toe. Roer de hutspotgroenten door de puree en serveer met de pepermakreel.
variatietip:In plaats van pepermakreel kun je de hutspot ook serveren met in boter gebakken gepaneerde kabeljauwburgers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg kruimige aardappel
2 tenen knoflook
500 g verse gesneden hutspotgroenten
50 g ongezouten roomboter
200 ml halfvolle melk
258 g gerookte pepermakreel
Dit heb je nodig
pureestamper




