Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot

In deze stamppot komt alles samen. Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en een zoetje dankzij de in bruine suiker gekaramelliseerde appeltjes. Plus, een vleugje kaneel. Heerlijk!

30 min. bereiden

4.5/5

(1035)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 520 gram zuurkool

    zuurkool

  • 1 rode ui

    rode ui

  • 1 Jazz appel

    Jazz appel

  • 250 gram gerookte spekreepjes

    gerookte spekreepjes

  • 2 theelepel gemalen kaneel

    gemalen kaneel

  • 2 eetlepel donkere basterdsuiker

    donkere basterdsuiker

  • 100 gram ongebrande walnoten

    ongebrande walnoten

  • 15 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • pureestamper


Aan de slag

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Verwarm ondertussen de zuurkool in een steelpan 10 min. op laag vuur. Snipper de rode ui. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 4 min. Voeg de ui toe en fruit 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de appel, kaneel en basterdsuiker toe en bak in 2-3 min. goudbruin.

  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de walnoten 3-4 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

  5. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een fijne puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Meng de zuurkool en het appelmengsel erdoor en bestrooi met de walnoten.

Wat vond je van dit recept?

Zuurkoolstamppot met spekjes, appel en walnoot

In deze stamppot komt alles samen. Het zure van de zuurkool, het zoute van de spekjes en een zoetje dankzij de in bruine suiker gekaramelliseerde appeltjes. Plus, een vleugje kaneel. Heerlijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig