Bietensoep met selderijroom

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

160 kcal

25 min. bereiden

4/5

(26)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram winterpenen

    winterpenen

  • 500 gram gekookte rode bieten

    gekookte rode bieten

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 2 kippenbouillontabletten

    kippenbouillontabletten

  • 750 ml kraanwater

    kraanwater

  • 20 gram verse selderij

    verse selderij

  • 125 gram sour cream

    sour cream

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker


2018 nr. 12 - Feest

Aan de slag

  1. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de onderkant van de bieten en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.

  2. Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snijd de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.

  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.

  • bereidingstipDe soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.

Wat vond je van dit recept?

Bietensoep met selderijroom

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig