bewaar
Bietensoep met appel
Bietensoep met appel
bewaar

Bietensoep met appel

Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht.

30 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

koelverse gekookte bietjes

½

knolselderij

2

jonagold appels

2

sjalotten

4 el

traditionele olijfolie

1.2 l

kraanwater

2

groentebouillontabletten

5 g

verse platte peterselie

5 g

verse munt

125 ml

sour cream

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht.

Aan de slag

1

Schil de bietjes, knolselderij en appels en snijd in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de biet en appel toe en bak 1 min. mee.

2

Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de soep over borden of kommen en schep er een lepel sour cream op. Bestrooi met de fƒijngesneden peterselie en munt.

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat aƒfkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg voor het serveren pas de sour cream en verse kruiden toe.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.

Bietensoep met appel

Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig