Bie­ten­soep met ap­pel

Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht.

(114) waardeer
voorgerecht Bietjes, appels en knolselderij zijn de basis van dit felgekleurde voorgerecht. 4 personen
3 114

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de bietjes, knolselderij en appels en snijd in stukjes. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de biet en appel toe en bak 1 min. mee.
  2. Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de soep over borden of kommen en schep er een lepel sour cream op. Bestrooi met de fƒijngesneden peterselie en munt.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat aƒfkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg voor het serveren pas de sour cream en verse kruiden toe.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bietensoep met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­soep met ap­pel

1
1
  • 1 kg koelverse gekookte bietjes
  • ½ knolselderij
  • 2 jonagold appels
  • 2 sjalotten

Schil de bietjes, knolselderij en appels en snijd in stukjes. Snipper de sjalotten.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de knolselderij toe en bak 5 min. mee. Voeg de biet en appel toe en bak 1 min. mee.

3
3
  • 1200 ml kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg het water en de groentebouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

4
4
  • 5 g verse platte peterselie
  • 5 g verse munt

Snijd de peterselie en de blaadjes van de munt fijn. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 125 ml sour cream

Verdeel de soep over borden of kommen en schep er een lepel sour cream op. Bestrooi met de fƒijngesneden peterselie en munt.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat aƒfkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg voor het serveren pas de sour cream en verse kruiden toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.