Bie­ten­soep met sel­de­rij­room

Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld.

(2) waardeer
voorgerecht Zeg jij voorgerecht, dan zeggen wij: BIET! In een verse soep met peen, bijvoorbeeld. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de onderkant van de bieten en snijd in gelijke stukken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.
  2. Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snijd de rest fijn. Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.
  3. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.

bereidingstip:

De soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bietensoep met selderijroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­soep met sel­de­rij­room

1
1
  • 250 g winterpenen

Schil de winterpeen en snijd in stukken van 1 cm.

2
2
  • 500 g gekookte rode bieten

Snijd de onderkant van de bieten en snijd in gelijke stukken.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 1 el arachideolie

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime pan en bak de peen, biet en knoflook 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 750 ml kraanwater

Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken.

5
5
  • 20 g verse selderij

Maak ondertussen de selderijroom. Houd een paar blaadjes van de selderij apart en snijd de rest fijn.

6
6
  • 125 g sour cream

Doe met de sour cream in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper. Maak de staafmixer schoon.

7
7

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.

8
8

Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Besprenkel elke kom met selderijroom, bestrooi met peper en garneer met de achtergehouden blaadjes selderij.

bereidingstip:

De soep en selderijroom kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar los van elkaar afgedekt in de koelkast en verwarm de soep op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.