bewaar
Romige bietensoep
Romige bietensoep
bewaar

Romige bietensoep

30 min. bereiden
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 kg

gekookte bieten

4

kruimige aardappelen

2 el

traditionele olijfolie

2 liter

kippenbouillon van tablet

15 g

verse dille

4 el

Griekse yoghurt

100 g

gorgonzola

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de ui fijn en de bieten in grove stukken. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een grote soeppan, fruit hierin de ui lichtbruin. Schep de bieten en de aardappelblokjes erbij en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15-20 min. zachtjes doorkoken. Pureer de soep.

2

Snijd de dille fijn en roer de dille erdoorheen, maar houd 2 el achter. Schep de soep in kommen en schep in iedere kom een eetlepel yoghurt, kruimel er wat gorgonzola over en bestrooi met de achtergehouden dille.

combinatietipLekker met geroosterd (zuurdesem)brood.