bewaar
Bietensoep met pittige yoghurt en tijm
Bietensoep met pittige yoghurt en tijm
bewaar

Bietensoep met pittige yoghurt en tijm

Deze heerlijke (en kleurrijke!) bietensoep is het perfecte begin van een feestelijk diner.

50 min. bereiden
licht pittig
39waarderingen

Ingrediënten

6 personen

5

rauwe rode bieten in pot

1

Goudrenet appel

1

rode ui

3 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1 liter

kraanwater

2

groentebouillontablet

1

citroen

6 el

milde yoghurt

2 tl

groene tabasco

7½ g

verse tijm

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze heerlijke (en kleurrijke!) bietensoep is het perfecte begin van een feestelijk diner.

Aan de slag

1

Schil de bieten en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de biet en appel toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

2

Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur zachtjes koken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers de helft uit en snijd de rest in parten. Meng de yoghurt met de tabasco en het citroenrasp. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 6 diepe borden en leg er een schepje pittige yoghurt in. Garneer met de tijmblaadjes en serveer met de citroenparten.

serveertipEten er kinderen mee? Serveer dan de tabasco apart

bereidingstipHandig: maak de soep van 1 bietensoeppakket (Feestfavoriet). Daar zitten 5 bieten, 1 appel, 1 rode ui, 3 knoflook tenen en 2 bouillontabletten in!