Bietensoep met pittige yoghurt en tijm
Deze heerlijke (en kleurrijke!) bietensoep is het perfecte begin van een feestelijk diner.

Advertentie
Ingrediënten
- 5 rauwe rode bieten in pot
- 1 Goudrenet appel (of een andere appel)
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 liter kraanwater
- 2 groentebouillontabletten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 6 el milde yoghurt
- 2 tl groene tabasco
- 7½ g verse tijm
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Schil de bieten en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de biet en appel toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
- Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur zachtjes koken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers de helft uit en snijd de rest in parten. Meng de yoghurt met de tabasco en het citroenrasp. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 6 diepe borden en leg er een schepje pittige yoghurt in. Garneer met de tijmblaadjes en serveer met de citroenparten.
bereidingstip:
Handig: maak de soep van 1 bietensoeppakket (Feestfavoriet). Daar zitten 5 bieten, 1 appel, 1 rode ui, 3 knoflook tenen en 2 bouillontabletten in!
serveertip:
Eten er kinderen mee? Serveer dan de tabasco apart
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 860 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Bietensoep met pittige yoghurt en tijm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bietensoep met pittige yoghurt en tijm
- 5 rauwe rode bieten in pot
- 1 Goudrenet appel
Schil de bieten en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de biet en appel toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
- 1 liter kraanwater
- 2 groentebouillontabletten
Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur zachtjes koken.
- 1 citroen
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers de helft uit en snijd de rest in parten.
- 6 el milde yoghurt
- 2 tl groene tabasco
- 7½ g verse tijm
Meng de yoghurt met de tabasco en het citroenrasp. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over 6 diepe borden en leg er een schepje pittige yoghurt in. Garneer met de tijmblaadjes en serveer met de citroenparten.
bereidingstip:
Handig: maak de soep van 1 bietensoeppakket (Feestfavoriet). Daar zitten 5 bieten, 1 appel, 1 rode ui, 3 knoflook tenen en 2 bouillontabletten in!
serveertip:
Eten er kinderen mee? Serveer dan de tabasco apart