Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Romig zeeduivelgerecht

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:48 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • zeeduivel

Bereiden

2 el olie om te bakken

100 g kleine champignons (grote gehalveerd)

1 kleine dunne prei of 4 lenteuitjes, in ringen

11/4 dl witte wijn (Riesling d’Alsace)

11/4 dl visfond (pot à 4 dl) of bouillon

± 375 g zeeduivelfilet (of andere stevige witvis, bijv tongfilet ) aan een stuk, schoongemaakt

11/4 dl crème fraîche

zout, peper

1 el fijngesneden verse dille

1 el fijngesneden verse bieslook

Bereiding

Verhit de olie in een afsluitbare koeken- of hapjespan. Bak hierin de champignons en prei 2-3 min. op middelhoog vuur tot ze glazig en enigszins zacht zijn. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat het tot de helft inkoken.

Voeg de visfond toe en breng het mengsel tegen de kook aan. Leg vervolgens de visfilet in het vocht en sluit de pan. Laat de vis op laag vuur (niet koken) ± 8 min. (afhankelijk van de dikte) langzaam gaar worden. Controleer na ± 4 min. de vis op gaarheid en keer de filet.

Neem de filet uit de pan (hij hoeft niet volledig gaar te zijn) en vouw hem in aluminiumfolie om hem warm te houden. Breng het vocht in de pan aan de kook en laat het ± 1/3 inkoken. Roer de crème fraîche door het kookvocht tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de visfilet in de saus en laat hem nog 3-5 min. tegen de kook aan sudderen. Bestrooi de vis met dille en bieslook.

Geef bij dit luxe romige zeeduivelgerecht lekker luchtige aardappelpuree en gestoofde venkel met tomaat

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.