Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Aardappeltaart

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:46 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen

Bereiden

40 g boter (bakboter)

4 cl olijfolie (extra vierge)

8 aardappelen (Bintje)

zout

3 teentjes knoflook

3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

De oven voorverwarmen op 200 graden.

De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.

Drievierde van de boter samen met de olijfolie laten smelten op een matig vuur. De aardappelen toevoegen en op smaak brengen met zout. Gedurende 25 minuten braden, waarbij de pan voor de helft wordt afgedekt met aluminiumfolie. Af en toe opschudden tot de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn. Eventueel het vuur lager zetten om aanbranden te voorkomen.

Met een grote spaan de aardappelschijfjes overscheppen in een antikleefvorm, licht aandrukken en in de oven zonder deksel laten bakken gedurende 20 minuten.

De vorm op matig vuur plaatsen, de rest van de boter langs de randen aanbrengen om ze langs de wanden te laten aflopen. Een grote serveerschotel nemen en de bakvorm omkeren om de aardappeltaart uit de vorm te halen (de uiteindelijke vastheid hangt af van de soort aardappelen die gebruikt werden ; bloemige aardappelen geven het beste resultaat).

Knoflook en peterselie over de aardappeltaart strooien en onmiddellijk opdienen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.