'Groentepilaf', verz. door Mariance

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 g langkorrelrijst en ......

Bereiden

60 g margarine 1 ui 225 g langkorrelrijst klein stukje pijpkaneel 1 laurierblaadje 4 kruidnagels zaden van 4 kardemompeulen (gekneusd) 4 kruidnagels ½ tl gemalen koriander ¼ tl gemalen kurkuma ¼ tl garam massala* zout peper 557 ml groentebouillon ½ aubergine 60 g bloemkoolroosjes (diepvries) 120 g gemengde groente - Snijd de ui in dunne ringen en fruit het in de margarine. Voeg de rijst, specerijen en zout en peper toe en bak dit al roerend 2 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe, roer het goed en breng het zachtjes aan de kook. - Laat het ongeveer 10 minuten koken. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel nog ca. 5 à 7 minuten koken, zodat de rijst en groente gaar zijn en het grootste gedeelte van het vocht opgenomen is. Laat dit ca. 5 minuten afgedekt staan tot ook de rest van het vocht opgenomen is. Serveer het gerecht. - *Zo te koop of zelf maken - Garam massala is een mild Indische kruidenmengsel waarvoor het recept verschilt van familie tot familie... - Het bestaat uit oa komijnzaad - korianderzaad -zwarte peper - kruidnagel - cardemonzaad - laurierblaadjes - kaneel - chili of 2 eetl korianderzaad 2 tl komijnzaad 2 tl zwarte peperkorrels 1 tl kardamompeulen 1 tl kruidnagel een klein stuk pijpkaneel 1 tl chilipeper 1 tl geraspte nootmuskaat

Bronvermelding