Oosterse pompoensoep [met rode peper en limoen]

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 16-10-2008 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • pompoen

Bereiden

• 1 pompoen van ca. 1 kg • 1 grote ui • 1 rode peper • 2 cm gemberwortel • 1 limoen • 3 el olie • ¼ tl gemalen komijn (Silvo) • 750 ml kippenbouillon • 1 pakje kokosmelk (200 ml, Conimex) • zout en versgemalen peper • 4 el volle yoghurt 1. Schil de pompoen, verwijder de draden en zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak hem fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Rasp de schil van de limoen. 2. Fruit in de olie de ui met rode peper, gember, limoenrasp en komijn. 3. Voeg de bouillon, pompoen en kokosmelk toe en laat de soep afgedekt in 15-20 min. gaarkoken op zacht vuur. 4. Pureer de soep met de staafmixer, breng hem op smaak met zout en peper en verdeel hem over 4 kommen. Garneer de soep met een lepeltje yoghurt. lekker met kroepoek

Materialen

fijne rasp en staafmixer

Bronvermelding