Menu
Feestelijke pompoensoep met pastinaak, grijze garnalen en kaaskoekjes
Ingrediënten
- 125 g grijze garnalen
- 1 grote of 2 kleine pompoen (1 kg vruchtvlees)
- 250 g pastinaak
- 1 ui
- 1 l groentebouillon (2 blokjes in 1 l heet water)
- 1 el olijfolie
- 1 laurierblaadje
- peper en zout
- Kaaskoekjes:
- 150 g Oude Brugge
- 3 kleine beschuiten
- 1 groot ei
Bereiden
Materialen
Zelf pesto maken. Italiaanse pesto Ingrediënten (voor 1 bokaal) - 150 à 200 g gemalen parmezaan - +- 2 basilicumplantjes (versmarkt) - 1 eetl. pijnboompitten - 1,5 dl olijfolie - 2 grote tenen knoflook - peper en zout Bereiding (kan enkele dagen vooraf) 1. Rits de basilicumblaadjes van de plantjes, spoel en laat drogen. De hoeveelheid basilicum die u nodig hebt moet het dubbele zijn van het volume olijfolie. 2. Plet de kaas in de verpakking fijn. U kan dit tussen uw handen doen of makkelijker met een deegrol. Het volume kaas en basilicum moet gelijk zijn. 3. Doe de basilicumblaadjes in een hoge kom met de gehakte look en de pijnboompitten. Mix zeer fijn. 4. Giet er beetje bij beetje de olijfolie bij, terwijl u blijft mixen. Voeg er parmezaan bij en kruid met peper en zout. Blijf verder mixen indien nodig. Bewaar uw pesto in de koelkast. Haal hem enkele uren voor gebruik uit de koelkast. Indien u geen kaas toevoegt aan de pesto, kan u deze gedurende enkele weken bewaren in de koelkast. U kan pesto ook invriezen (in een bokaaltje of in ijsblokjesvormen). Voor Vlaamse pesto vervangt u het basilicumplantjes door 1 bot platte peterselie.