Antipasti borrelbrood

Leuk & snel

- 00:57 min.

Een borrelplank maar dan anders: dit antipasti borrelbrood is een schitterende borrelplank met antipasti waar al je lekkers als olijven, mozzarella en prosciutto op en in ligt. Het borrelbrood is gemaakt van pizzadeeg, dat maakt 'm extra onweerstaanbaar!

INGREDIËNTEN
1 el olijfolie mild (fles 1 liter)
2 takjes rozemarijn (bakje 15 g)
120 g olijvenduo Kalamata en basilicum (bakje, koelvers)
70 g semi-gedroogde cherrytomaten (bakje 200 g)
600 g pizzadeeg tomatensaus (pak, koelvers) 
125 minimozzarella (bakje 125 g) 
50 g spianata romana (pakje)
50 g prosciutto crudo (pakje)

Aluminiumbollen maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de oventray met bakpapier. Maak van vellen aluminiumfolie 3 bollen van Ø 6-8 cm, hiermee worden de holtes in het deeg gevormd. Bestrijk de bollen rondom met de olie en leg ze een beetje uit elkaar op de oventray. 

Pizzadeeg uitrollen en borrelbrood maken
Halveer de rozemarijntakjes. Verdeel de olijven, semi-gedroogde cherrytomaten (bewaar de olie) en rozemarijntakjes over de oventray. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol het uit over de aluminiumbollen en de olijven en tomaten op de oventray (de pizzasaus uit de verpakking gebruik je niet). Druk het deeg voorzichtig aan, zodat de olijven, tomaten, rozemarijn er goed mee afgedekt worden. Bak ca. 15 min. in de oven tot goudbruin en knapperig. 

Mozzarella marineren
Meng ondertussen de minimozzarella met 1 el olie van de semi-gedroogde cherrytomaten in een kleine kom. 

Antipasti borrelbrood maken
Haal het pizza-charcuterieboard uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de tray. Leg een plank of platte serveerschaal omgekeerd op het charcuterieboard en keer samen met de tray om. Leg losse olijven en tomaten weer terug op het board, verwijder de aluminiumbollen en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Vul de holtes in het deeg met de spianata romana, prosciutto crudo en de gemarineerde minimozzarella. 

VEGA TIP Vervang de spianata romana en prosciutto crudo door gegrilde artisjokharten en sweetpeppers met verse kaas.