Makkelijke ‘nasi’

Leuk & snel

- 00:20 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Wij stellen voor: ga vanavond deze nasi maken! Dit makkelijke rijstgerecht zit niet alleen hartstikke vol met groenten om de week goed door te komen, je bent ook nog eens in een mum van tijd klaar. Je maakt deze nasi maar met vijf ingrediënten, dus boodschappen doen wordt een eitje. Maak dit nasi recept met rijst, kruidenmix, nasi-bamivlees, nasigroente en eieren. Wil je net even grootser uitpakken? Serveer de nasi dan met atjar en cassavekroepoek erbij. Ready, set, cook!

INGREDIËNTEN
200 g basmatirijst
100 g kruidenmix nasi goreng (zakje, Kokki Djawa)
350 g nasi-bamivlees (schaal)
900 g nasigroente (schaal 450 g)
4 eieren

Makkelijke nasi maken
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el (arachide)olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenmix 2 min. Voeg het nasi-bamivlees toe en bak 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de nasigroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Ei bakken
Verhit ondertussen 2 el (arachide)olie in een grote koekenpan en bak de eieren. Verdeel de nasi over diepe borden en leg op elk bord een ei. Lekker met atjar en cassavekroepoek.