Caprese hasselback

Receptvideo

- 00:18 min.

Salade caprese lover? Probeer dan deze hack met mozzarella en tomaat: de caprese hasselback. Lekker met pesto en balsamico. Een makkelijk recept dat zó klaar is én verrassend mooi. Maak het af met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum. Ook lekker: even verwarmen in de oven.

VOORGERECHT – 4 STUKS. – 5 MIN.

INGREDIËNTEN
4 romatomaten (ca. 100 g per stuk)
200 g mozzarella maxi 
2 el koelverse groene pesto (100 g)
4 tl cremaceto balsamico
Pijnboompitten

Salade caprese
Leg een tomaat op een snijplank en leg 2 eetstokjes (of stelen van houten lepels) langs de 2 lange kanten van de tomaat. Snijd met een scherp mes om de ½ cm een sneetje in de tomaat. De eetstokjes voorkomen dat je de tomaten helemaal kunt doorsnijden. Herhaal met de rest van de tomaten.

Mozzarella snijden
Halveer de mozzarella in de lengte en snijd in plakjes van 3 mm, zodat ze precies in de inkepingen van de tomaten passen. Verdeel over de inkepingen. Bestrooi met wat zout. Verdeel met een lepel de pesto over het midden van de hasselback en besprenkel met de cremaceto balsamico.

TIP
Lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.

TIP
Ook lekker warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.