Zomerstamppot met tartaar

Receptvideo

- 00:44 min.

Is 'wat eten we vandaag?' bij jou ook altijd de vraag? Zomerstamppot is het antwoord: stamppot kan ieder seizoen! Deze gezonde stamppot vul je met botersla én maak je af met een tomaat-basilicumsalsa en gegrilde bosui. Tartaar erbij en je bent klaar. Ook lekker om restjes de volgende dag even op te bakken voor een gezonde lunch!

INGREDIËNTEN
1 kilo kruimige aardappelen
380 g tastytom- trostomaten
1 bakje basilicum (15 g)
8 bosuitjes
2 el olijfolie
4 rundertartaartjes
150 ml halfvolle melk
300 g botersla

Keukenspullen 
grillpan
pureestamper

Aardappels koken en groente snijden
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 1 cm en snijd het basilicum fijn. Snijd een ½ cm van de onderkant van de bosuitjes. 

Tartaartjes bakken en bosui grillen
Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bestrooi de tartaartjes met versgemalen peper en eventueel zout en bak ze in 12 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Meng de bosuitjes erdoor tot ze helemaal met olie zijn bedekt. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de bosuitjes 10 min. tot ze aan beide kanten zwarte strepen hebben. Keer regelmatig. Haal de tartaartjes uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Voeg de tomaat en 100 ml water toe aan het achtergebleven bakvet en bak 3 min. op middelhoog vuur. Meng het basilicum door de tomatensalsa.

Stamppot maken
Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Voeg de sla in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg op elk bord een tartaartje, 2 bosuitjes en wat tomaat-basilicumsalsa.