Traybake van krieltjes, courgette en tartaar-muntballetjes

Receptvideo

- 03:18 min.

Makkelijk en gezond avondeten? Schuif deze traybake met krieltjes en courgette in de oven en voeg de laatste paar minuten de tartaarballetjes toe. Lekker met romige geitenkaas!

INGREDIËNTEN
12 bosuitjes
2 rode uien (netje 500 g)
2 courgettes
1 kilo’tje kriel vastkokend (zak)
4 el olijfolie mild (fles 1 liter)
80 g verse geitenkaas naturel 45+ (pakje 125 g)
2 tenen knoflook (netje 250 g)
1 bakje munt (15 g, alleen de blaadjes)
1 el paprikapoeder (strooier 48 g)
1 tl gemalen koriander
300 g rundertartaar (schaal)

Keukenspullen
bakpapier

Traybake maken
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd elke bosui in de breedte in 4 stukken. Snipper 1 rode ui en snijd de andere in halve ringen van een ½ cm. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel de bosui, courgette en de helft van de uiringen samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met 2 el olie. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om.

Tartaarballetjes maken
Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Rasp de tenen knoflook en snijd de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, 15 g geitenkaas, de knoflook, de helft van de munt, de paprikapoeder, koriander en peper door de rundertartaar. Vorm met vochtige handen 3 tartaarballetjes per persoon. Neem de bakplaat na 25 min. uit de oven, leg de tartaar balletjes op de groenten, besprenkel met de rest van de olie en bak de laatste 5 min. mee.

Traybake serveren
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de rest van de halve uiringen, de rest van de geitenkaas en de rest van de munt erover.