Bie­ten­lat­kes met zalm en zu­re room

Receptvideo - 00:28 min.

Met dit kerst voorgerecht scoor je hoge ogen bij je gasten. Lekkere laagjes van biet, warmgerookte zalm en zure room. De venkelzaadjes geven het een bijzondere diepe smaaklaag. Kortom: een restaurantwaardig kerstrecept.

Latkes van biet
Schil en rasp 250 g rauwe bieten met een fijne rasp. Rasp ook 1 teen knoflook. Meng de biet en knoflook met ½ tl venkelzaad, 1 ei, 3 el paneermeel, peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een hapjespan en schep telkens 1 el van het bietenmengsel in de pan totdat je 6 hoopjes hebt. Druk een beetje aan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Keer, druk weer een beetje aan en bak nog 1 min. Laat de latkes uitlekken op een bord met keukenpapier. Maak op dezelfde manier nog een portie.

Kerst voorgerecht
Roer 4 el crème fraîche los. Stapel op elk bord steeds een latke, wat crème fraîche en een deel van de 75 g zalm en herhaal dit 2 keer, zodat je een torentje hebt. Scheur 2 takjes basilicum in stukjes en bestrooi de torentjes ermee. Lekker met partjes citroen.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.