Zalm 'en papillotte'

Receptvideo

- 02:02 min.

Ben je op zoek naar een spectaculair en feestelijk hoofdgerecht deze kerst? Ga dan aan de slag met het recept voor zalm en papillotte (gestoomd). In de handige receptvideo zie je hoe je dit recept op tafel zet.

Zalm en papillotte maken:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 600 gram zalmfilet in 4 stukken en snijd 1 courgette in dunne plakjes. Snijd het groen van 1 prei en snijd de rest in dunne ringen.

Pakketjes maken
Knip of scheur 4 vellen bakpapier van 30 bij 40 centimeter. Vet het midden van elk vel in met 10 g boter per vel. Verdeel de prei over de 4 vellen bakpapier en leg hierop de 4 stukken zalm. Vouw het papier voor en achter de zalm omhoog.

Bestrooi met peper en zout en bedek dakpansgewijs met de courgetteplakjes. Verdeel 40 gram boter in stukjes over de courgette. Vouw de bovenkant van het papier 3 keer dubbel. Draai nu één zijkant als een toffee dicht. Houd de open kant omhoog en schenk 3 eetlepels witte wijn in elk pakketje en draai de open kant ook als een toffee dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 12 minuten in de oven. Houd het pakketje in de oven gesloten zodat de stoom niet ontsnapt. Haal de pakketjes uit de oven en laat ze even staan. Open de pakketjes aan tafel. Pas op, want er kan stoom uitkomen en dat is heet!

Zo maak je zalm en papillotte. Eet smakelijk!