bewaar
Zalm met spinazie en papillotte
Zalm met spinazie en papillotte
bewaar

Zalm met spinazie en papillotte

Verrassend, zo'n pakketje. Wat zit er precies in?

20 min. bereiden
15 min. oventijd
213waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

3

ansjovisfilets in olie in blik

6 el

traditionele olijfolie

300 g

verse bladspinazie

500 g

verse zalmfilet

1

citroen

10 g

verse platte peterselie

30 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Verrassend, zo'n pakketje. Wat zit er precies in?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ansjovis 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Breng op smaak met peper en zout. Druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie kleiner.

2

Snijd de zalmfilet in gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Hak de walnoten fijn. Meng de peterselie met de walnoten en de rasp. Wentel de zalm door dit mengsel.

3

Neem een vel aluminiumfolie van ca. 30 cm lengte en bestrijk het midden met wat olie. Verdeel ¼ van de spinazie erover. Leg er een stuk zalm op en besprenkel met nog wat olie. Vouw de folie dicht. Maak zo ook pakketjes van de rest. Bak ca. 15 min. in de oven. Maak open aan tafel.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.