bewaar
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
bewaar

Hotdogs met uien-bietencompote en zure room

Witte puntjes en runderbraadworst... Perfecte basis voor hotdogs! Echt onvergetelijk ook door de mix van rode ui, bietjes en gemberjam.

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stuks

runderbraadworst

2 stuks

kleine rode ui

2 tenen

knoflook

200 g

babybietjes balsamico

2 el

arachideolie

2 el

gemberjam

125 g

zure room

1 el

mierikswortel in pot

4

witte puntjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • aluminiumfolie

Witte puntjes en runderbraadworst... Perfecte basis voor hotdogs! Echt onvergetelijk ook door de mix van rode ui, bietjes en gemberjam.

Aan de slag

1

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de runderbraadworsten op laag vuur in 20 min. rondom goudbruin en gaar.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de bietjes in parten. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, bietjes, de gemberjam en eventueel zout 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

3

Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer de broodjes met de zure room. Verdeel de uien-bietencompote erover en leg de worsten erop.

tip

combinatietipLekker met wat tuinkers.