Vegetarische bloemkoolschnitzel

Leuk & snel

- 00:47 min.

Zin in vega veel groente? Tover dan je bloemkool om tot schnitzel.

INGREDIËNTEN

1 grote bloemkool
1 el zout
2 el bloem
2 eieren
5 el paneermeel
4 el (arachide)olie
peterselie
citroen

Bloemkoolplakken snijden
Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd voorzichtig van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik. Breng 1 liter water met het zout aan de kook en kook de bloemkoolplakken 3 min. Schep de plakken uit de pan, spoel onder koud water en dep goed droog.

Eitje erbij
Meng op een plat bord de bloem met peper en eventueel zout. Klop in een diep bord de eieren met een vork los. Doe de paneermeel in een derde bord.

Schnitzels maken
Haal de bloemkoolplakken één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in het paneermeel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak twee bloemkoolschnitzels in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege.

Bakronde twee
Neem de bloemkoolplakken uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Bak zo ook de andere twee bloemkoolplakken en verdeel over de borden. Garneren en opdienen Snijd de peterselie fijn en de citroen in partjes. Garneer de bloemkoolschnitzels hiermee. Lekker met aardappelpuree, boontjes en botersla.

Left over tip: maak van de overige bloemkool puree of maal fijn tot couscous.