bewaar
Vegetarische rol
Vegetarische rol
bewaar

Vegetarische rol

Aan de rol met spinazie, aardappel, geitenkaas en gegrilde paprika.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
10 min. wachten
180waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

300 g

verse spinazie

590 g

gegrilde rode paprika

250 g

zachte geitenkaas 55+

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de rol met spinazie, aardappel, geitenkaas en gegrilde paprika.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel. Leg het rasp in een vlak van 25 x 35 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ olie en bestrooi met peper en zout. Bak 15 min. en laat 10 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.

2

Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok de rest van de olie, voeg de knoflook en de spinazie toe en laat al roerend slinken. Duw in een zeef het vocht er zo veel mogelijk uit. Laat de gegrilde paprika's uitlekken. Snijd de geitenkaas in stukjes. Leg de paprika, spinazie, kaas en het basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel. Rol op met het bakpapier en rol daarna in vershoudfolie.

3

Snijd de rol in plakken en verwijder de folie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

bereidingstipJe kunt de rol 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Volg voor serveren stap 3.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.