Ve­ge­ta­ri­sche bloem­kool­schnit­zel

Burger-time wordt vega-time met deze burgers van bloemkool.

(9) waardeer
hollands bijgerecht Burger-time wordt vega-time met deze burgers van bloemkool. 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd voorzichtig van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 1 plak per persoon van 2 cm dik. Breng het water met het zout aan de kook en kook de bloemkoolplakken 3 min. Schep de plakken uit de pan, spoel onder koud water en dep goed droog. Meng op een plat bord de bloem met peper en eventueel zout. Klop in een diep bord de eieren met een vork los. Doe de paneermeel in een derde bord.
  2. Haal de bloemkoolplakken één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in het paneermeel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 2 bloemkoolschnitzels in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege. Neem de bloemkoolplakken uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Bak zo ook de andere bloemkoolplakken en verdeel over de borden.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, boontjes en botersla.

combinatietip:

Lekker met peterselie en citroenpartjes. Garneer de bloemkoolschnitzels hiermee.

Tip:

Maak van de overige bloemkool puree of maal fijn tot couscous.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3  g
  • natrium 360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Februari 2017

Vegetarische bloemkoolschnitzel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche bloem­kool­schnit­zel

1
1
  • 1 bloemkool

Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd voorzichtig van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool 4 plakken van 2 cm dik.

2
2
  • 1 liter water
  • 1 el zout

Breng het water met het zout aan de kook en kook de bloemkoolplakken 3 min. Schep de plakken uit de pan, spoel onder koud water en dep goed droog.

3
3
  • 2 el tarwebloem
  • 2 middelgrote eieren
  • 5 el paneermeel

Meng op een plat bord de bloem met peper en eventueel zout. Klop in een diep bord de eieren met een vork los. Doe de paneermeel in een derde bord.

4
4

Haal de bloemkoolplakken één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in het paneermeel.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak 2 bloemkoolschnitzels in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege.

6
6
  • 2 el arachideolie

Neem de bloemkoolplakken uit de pan. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Bak zo ook de andere bloemkoolplakken en verdeel over de borden.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, boontjes en botersla.

combinatietip:

Lekker met peterselie en citroenpartjes. Garneer de bloemkoolschnitzels hiermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.