bewaar
Vegetarische empanadas
Vegetarische empanadas
bewaar

Vegetarische empanadas

De vulling met knoflook, mais en zwarte bonen en geeft deze deeghapjes een op en top Mexicaans tintje.

1 uur bereiden
25 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
15waarderingen

Ingrediënten

16 porties

150 g

ongezouten roomboter

285 g

tarwebloem

130 g

roomkaas naturel

1½ el

azijn

1 tl

bakpoeder

1 el

water

1 tl

zout

1

ui

2 tenen

knoflook

1

rode paprika

150 g

mais in blik

200 g

zwarte bonen

160 g

vegetarische kipstuckjes

10 g

verse koriander

1 el

arachideolie

2 tl

gedroogde oregano

1 tl

paprikapoeder

1 tl

gemalen komijnzaad (djinten)

125 g

crème fraîche

1

bloem om te bestuiven

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • uitsteekvorm (∅ 10 cm)

  • bakpapier

De vulling met knoflook, mais en zwarte bonen en geeft deze deeghapjes een op en top Mexicaans tintje.

Aan de slag

1

Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, roomkaas, azijn, bakpoeder, het water en zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de mais en zwarte bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.

3

Snijd de vegetarische kipstukjes in blokjes van 1 cm. Hak de koriander grof. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes 1 min. op hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak nog 3 min. Voeg de oregano, paprikapoeder en het komijnzaad toe en bak 1 min. mee. Doe het mengsel in een kom en laat in 30 min. afkoelen. Meng er de mais, bonen, koriander en crème fraîche door. Breng deze vegetarische vulling op smaak met ruim peper en eventueel zout.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 16 deegrondjes hebt.

5

Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el vegetarische vulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk hier de empanadas mee.

6

Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.

combinatietipLekker met mangochutney.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.