Vegetarische lasagne met prei en mozzarella

Leuk & snel

- 00:45 min.

Lasagne maken, maar liever wel vegetarisch? Dan is deze vegetarische preilasagne met mozzarella een echte aanrader: veel groenten en met volkorenlasagnevellen. Daarmee is deze lasagne in één klap gezond. Ook fijn: hij is budgetproof!

INGREDIËNTEN
3 preien
800 ml polpa met basilicum (blik 400 ml, Mutti)
2 el olijfolie mild (fles 1 liter)
220 g mozzarella (zakje)
8 volkoren lasagnevellen (pak 250 g)
200 g zuivelspread naturel (bakje) 

Keukenspullen
bakpapier
2 kleine ovenschalen

Prei roosteren 
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de preien in de lengte en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en snijd in halve ringen van een ½ cm. Verdeel de prei over een met bakpapier beklede bakplaat, meng met 1 el olie. Bak de prei 10 min., haal uit de oven en meng met de polpa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de oven op 180 °C.

Lasagne maken
Vet de ovenschalen in met de rest van de olie, scheur de mozzarella in stukjes. Bedek de bodems van de ovenschalen met ¼ van de tomatensaus. Verdeel ¼ van de lasagnevellen over de schalen. Verdeel ¼ van de zuivelspread erover. Herhaal 3 keer en eindig met de resterende zuivelspread en de mozzarella. Bak de lasagnes in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.