Wontons met hoisineend en sojadip

Receptvideo

- 02:31 min.

Met dit klassiek Aziatische hapje krijgt de borreltafel een exotisch tintje. Waar wacht je nog op? Aan de slag met deze heerlijke wontons!

Wontonvellen
Laat 20 wontonvellen ontdooien. Bedek de vellen met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.

Maak de vulling
Snijd 200 gram eendenborstfilet in fijne blokjes. Schil en rasp 3 centimeter verse gember. Snijd 1 teen knoflook fijn. Meng de eend met tweederde van de gember, knoflook, 2 theelepels hoisinsaus en 1 theelepel 5 spices. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in het midden van een wontonvel 1 theelepel vulling. Bestrijk het wontonvel rondom de vulling met water. Vouw de buitenste randen naar boven naar elkaar toe en druk goed aan. Druk alle lucht eruit. Maak zo nog 19 wontons.

Laat 1 liter arachideolie in een ruime pan goed heet worden en frituur de wontons in delen in anderhalve minuut goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Dippen
Maak ondertussen de dipsaus. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 1 eetlepel sesamzaad 3 minuten. Halveer ondertussen 1 grapefruit en pers de helft van de vrucht uit. Meng 4 eetlepels grapefruitsap met 2 eetlepels sojasaus, het sesamzaad en de rest van de gember. Serveer met de wontons. Zo maak je wontons met hoisineend en sojadip.