Pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop

Receptvideo

- 02:07 min.

Muffins zonder geraffineerde suiker? Door de kaneel en ahornsiroop mis je het niet. En met pompoen als basis zijn ze nog bijzonder ook.

Pompoen bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 400 gram pompoenstukjes met een halve eetlepel kaneel en 1 eetlepel ahornsiroop. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar.

Hak ondertussen 50 gram pecannoten grof. Doe 10 papieren cakevormpjes in een muffinvorm. Pureer de geroosterde pompoen in een keukenmachine glad. Schep de helft in een kom en houd apart.

Muffins bakken
Doe 200 gram amandelmeel, 3 eieren, 2 theelepels bakpoeder, een halve theelepel gemberpoeder, een kwart theelepel zout, 1 eetlepel chiazaad, 1 eetlepel kaneel en 4 eetlepels ahornsiroop bij de puree in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer de noten door het beslag en verdeel over 10 holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in het midden van de oven.

Meng ondertussen de achtergehouden pompoenpuree met 185 gram roomkaas en een halve eetlepel kaneel en anderhalve eetlepel ahornsiroop. Zet tot gebruik in de koelkast. Steek na 20 minuten een satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat 30 minuten afkoelen op een rooster.

Maak het af
Schep het roomkaasmengsel in een spuitzak met kartelmondje en spuit kleine torentjes op de muffins. Bestrooi met 1 eetlepel chiazaad. Zo maak je pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop.