Vegan pancakes met peer en ahornsiroop

Receptvideo

- 00:43 min.

Trakteer jezelf op een goed begin de dag met deze vegan pancakes. Extra lekker door de toevoeging van peer en ahornsiroop. Voor dit ontbijt mag je ons elke dag wel wakker maken!

INGREDIËNTEN
1 rijpe banaan
400 ml sojadrink naturel (AH Terra)
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
8 g vanillesuiker
1 tl gemalen kaneel
2 conference-peren
30 g pistachenoten
60 g plantenmargarine (AH Terra)
4 el ahornsiroop (AH Biologisch)

Pannenkoekenbeslag maken
Prak de banaan fijn in een mengkom en meng met de sojadrink. Mix met een garde het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en eventueel zout erdoor tot een glad beslag. Laat het beslag op het aanrecht rusten tot gebruik..

Toppings voorbereiden
Snijd ondertussen de peren in de lengte door, verwijder het klokhuis en snijd de helften in de lengte in dunne plakjes. Hak de pecannoten grof.

Pannenkoeken bakken
Verhit 1/3 van de margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep per pancake 3 el beslag in de pan. Bak de 3 pancakes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege of wanneer er luchtbellen op het oppervlak verschijnen. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een schone theedoek. Bak zo nog 9 pancakes tot het beslag op is.

Pannenkoeken serveren
Leg op elk bord een stapeltje van 3 pancakes. Leg daarop een waaiertje van de plakjes peer. Verdeel de gehakte pistachenoten en ahornsiroop erover.