Bie­ten­soep met gei­ten­kaas­crou­tons

Receptvideo - 03:29 min.

Pittige geitenkaas en zoete rode biet vormen een perfect duo in dit recept voor rode bietensoep. Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken.

Soep voorbereiden
Snipper 4 sjalotten en snijd 2 tenen knoflook fijn. Was 1 prei en snijd in ringen. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 minuten op laag vuur.

Groente en croutons bakken
Scheur 1 petit beurre brood in stukjes van 1 centimeter. Ris de blaadjes van de takjes van een kwart bakje tijm. Rasp 100 gram oude geitenkaas. Meng de tijm voorzichtig met het brood en 2/3 van de geitenkaas. Bestrooi met peper. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 minuten op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf continu omscheppen. Laat afkoelen op een bord.

Rode bietensoep met geitenkaas
Voeg 2 kippenbouillontabletten, 400 gram bietjes en 1 liter water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij. Zo maak je bietensoep met geitenkaascroutons.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.