Pastasalade niçoise

Receptvideo

- 02:43 min.

Een Italiaanse variant op de Franse klassieker uit Nice. Deze pastasalade met gerookte makreel, ei en verschillende groenten is gemakkelijk te bereiden en staat binnen twintig minuten op tafel.

Kook de eitjes
Kook 300 gram pipe rigate pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard. Kook 250 gram gebroken sperziebonen 5 minuten.

Een frisse mosterddressing
Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten. Halveer 250 gram cherrytomaten en snijd 1 komkommer in blokjes. Haal het vel van 2 gerookte makreelfilets, ongeveer 258 gram, en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar. Klop 4 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel dijonmosterd en 3 eetlepels wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer binnen 20 minuten
Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de partjes ei. Zo maak je pastasalade niçoise.