bewaar
Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
bewaar

Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen

Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis.

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote eieren

150 g

lumachine pasta

150 g

verse haricots verts

1

citroen

142 g

Fish Tales geelvintonijn in olijfolie

3 el

volle yoghurt

200 g

Merza olijven met ansjovis in blik

130 g

koelverse zongedroogde tomaten

150 g

frisse komkommermix rauwkost

100 g

garnalen

Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af en laat uitlekken.

3

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers per citroen 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden. Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.

algemeenMeenemen? Meng de pasta en bonen met de dressing en verdeel over (weck)potten. Verdeel de rest van de ingrediënten erover. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.