Oma's bitterkoekjespudding

Receptvideo

- 01:50 min.

Zoek je een lekker recept voor bitterkoekjespudding? Bekijk dan deze video en maak zelf bitterkoekjespudding volgens oma’s recept! In deze video vind je handige icoontjes zoals een thermometer of kookwekker. Zo zie je in één oogopslag hoelang je iets moet laten wellen of intrekkken bijvoorbeeld.

Recept voor bitterkoekjespudding:

Stap 1: Doe 200 g in stukjes gesneden abrikozen in een kom en schenk er 100 ml sinaasappellikeur over. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 12 uur buiten de koelkast wellen. Doe 300 g bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amandellikeur over. Dek ook deze kom af met vershoudfolie en laat ook 12 uur buiten de koelkast intrekken.

Stap 2: Giet beide kommen af en vang het vocht op. Rasp de gele schil van 1 schoongeboende citroen. Breng in een steelpan 500 ml halfvolle melk aan de kook en voeg 1 pakje griesmeelpudding met amandel van 90 g toe. Laat 4 minuten op laag vuur koken. Vergeet niet regelmatig te roeren. Voeg het citroenrasp en 25 gr boter toe. Laat de boter smelten, roer door en haal de pan van het vuur.

Stap 3: Doe 1 flesje aardbeiensaus van 230 gr in een steelpan en voeg het overgebleven vocht van de abrikozen en bitterkoekjes toe. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen. Verdeel eerst de abrikozen en dan wat pudding over 10 glaasjes. Bedek met de bitterkoekjes en schep daar weer wat pudding op. Dek de glaasjes af met vershoudfolie en zet ze 2 uur in de koelkast. Verdeel  daarna de saus erover en serveer.

Bekijk de receptvideo en maak zelf oma’s bitterkoekjespudding volgens dit recept. Eet smakelijk!