bewaar
Oma's bitterkoekjespudding
Oma's bitterkoekjespudding
bewaar

Oma's bitterkoekjespudding

15 min. bereiden
14 uur wachten
93waarderingen

Ingrediënten

10 personen

100 ml

sinaasappellikeur

200 g

abrikoos

100 ml

amandellikeur

300 g

bitterkoekjes

1

citroen

90 g

griesmeelpudding amandel

500 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

230 g

dessertsaus aardbeien

Dit heb je nodig

  • glaasjes

Aan de slag

1

Doe de abrikozen in een kom, schenk de sinaasappellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast wellen. Doe de bitterkoekjes in een kom, schenk de amandellikeur erover, dek af en laat 12 uur buiten de koelkast intrekken.

2

Giet beide af en vang het vocht op voor later. Rasp de gele schil van de citroen. Breng in een steelpan de melk aan de kook, voeg de pudding toe en laat 4 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg de rasp en boter toe. Laat de boter smelten, roer door en neem van het vuur.

3

Doe de dessertsaus in een steelpan en voeg het overgebleven vocht van de abrikozen en bitterkoekjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en laat afkoelen.

4

Verdeel eerst de abrikozen en dan wat pudding over de glaasjes. Bedek met bitterkoekjes en schep daar weer wat pudding op. Dek af en zet 2 uur in de koelkast. Verdeel de saus erover en serveer.