Meng de espresso en amandellikeur in een diepe schaal en laat afkoelen. Klop met een handmixer de slagroom, gecondenseerde melk, mascarpone en het vanille-extract in 5 min. stijf.
Bekleed de bakvorm met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Doop de pistokeddos een voor een in de espresso en verdeel over de bodem van de bakvorm. Snijd de pistokeddos eventueel iets bij als het niet past. Verdeel het roommengsel gelijkmatig erover. Doop de rest van de pistokeddos een voor een in de espresso en verdeel over het roommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet de bakvorm minimaal 4 uur of een nacht in de vriezer.
Haal uit de vriezer, laat 10-15 min. staan en haal vervolgens uit de vorm. Bestuif met een zeef met de cacao poeder en snijd met een scherp mes langs de pistokeddos in 6 stukken (per 6 personen). Verdeel over borden, schaaf de chocolade er grof over en bestrooi met de mokkaboontjes.
Mini-tiramisuparfait
Tiramisu parfait maar dan mini. Het is een tiramisu en ijstaart in één. Perfect om niet te hoeven delen.
- bereidingstipJe kunt de tiramisu parfait 3 maanden van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Haal 30 min. voor bereiden uit de vriezer en bestrooi met de cacaopoeder, het chocoladeschaafsel en de mokkaboontjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini-tiramisuparfait
Tiramisu parfait maar dan mini. Het is een tiramisu en ijstaart in één. Perfect om niet te hoeven delen.

nagerecht
6 porties
465 kcal
20 min. bereiden
4 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Meng de espresso en amandellikeur in een diepe schaal en laat afkoelen. Klop met een handmixer de slagroom, gecondenseerde melk, mascarpone en het vanille-extract in 5 min. stijf.
Bekleed de bakvorm met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Doop de pistokeddos een voor een in de espresso en verdeel over de bodem van de bakvorm. Snijd de pistokeddos eventueel iets bij als het niet past. Verdeel het roommengsel gelijkmatig erover. Doop de rest van de pistokeddos een voor een in de espresso en verdeel over het roommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet de bakvorm minimaal 4 uur of een nacht in de vriezer.
Haal uit de vriezer, laat 10-15 min. staan en haal vervolgens uit de vorm. Bestuif met een zeef met de cacao poeder en snijd met een scherp mes langs de pistokeddos in 6 stukken (per 6 personen). Verdeel over borden, schaaf de chocolade er grof over en bestrooi met de mokkaboontjes.
bereidingstip:Je kunt de tiramisu parfait 3 maanden van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Haal 30 min. voor bereiden uit de vriezer en bestrooi met de cacaopoeder, het chocoladeschaafsel en de mokkaboontjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
300 ml espresso
1½ el amandellikeur (Gall & Gall)
120 ml verse slagroom
100 ml gecondenseerde melk in blik
250 g mascarpone
½ tl vanille-extract
12 AH Excellent Kerstmaker pistokeddos
2 el cacaopoeder
20 g pure chocolade
25 g mokkaboontjes
Dit heb je nodig
vershoudfolie