Mini-tiramisuparfait

Tiramisu parfait maar dan mini. Het is een tiramisu en ijstaart in één. Perfect om niet te hoeven delen.

465 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 4 uur 15 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de espresso en amandellikeur in een diepe schaal en laat afkoelen. Klop met een handmixer de slagroom, gecondenseerde melk, mascarpone en het vanille-extract in 5 min. stijf.

  2. Bekleed de bakvorm met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Doop de pistokeddos een voor een in de espresso en verdeel over de bodem van de bakvorm. Snijd de pistokeddos eventueel iets bij als het niet past. Verdeel het roommengsel gelijkmatig erover. Doop de rest van de pistokeddos een voor een in de espresso en verdeel over het roommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet de bakvorm minimaal 4 uur of een nacht in de vriezer.

  3. Haal uit de vriezer, laat 10-15 min. staan en haal vervolgens uit de vorm. Bestuif met een zeef met de cacao poeder en snijd met een scherp mes langs de pistokeddos in 6 stukken (per 6 personen). Verdeel over borden, schaaf de chocolade er grof over en bestrooi met de mokkaboontjes.

  • bereidingstipJe kunt de tiramisu parfait 3 maanden van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Haal 30 min. voor bereiden uit de vriezer en bestrooi met de cacaopoeder, het chocoladeschaafsel en de mokkaboontjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Mini-tiramisuparfait

Tiramisu parfait maar dan mini. Het is een tiramisu en ijstaart in één. Perfect om niet te hoeven delen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig