bewaar
Bitterkoekjespudding
Bitterkoekjespudding
bewaar

Bitterkoekjespudding

Vanille, amandellikeur en bitterkoekjes maken deze pudding tot een echt feest.

30 min. bereiden
5 uur 30 min. wachten
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 blaadjes

gelatine

1

vanillestokje

300 ml

volle melk

40 g

fijne kristalsuiker

50 ml

amaretto

400 ml

verse slagroom

250 g

bitterkoekjes

Dit heb je nodig

  • braadslee (20 x 30 cm)

  • puddingvorm (1 liter)

Vanille, amandellikeur en bitterkoekjes maken deze pudding tot een echt feest.

Aan de slag

1

Week de gelatine 5 min. in koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk, suiker en het merg al roerend aan de kook. Laat 3 min. zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur. Laat 5 min. afkoelen. Zet de pan in de braadslee met een laag koud water, zodat de vloeistof snel afkoelt. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de amaretto toe aan het melkmengsel. Roer met een pollepel tot de gelatine is opgelost. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Roer regelmatig.

2

Zet de pan 15 min. in de koelkast tot het mengsel lobbig is. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf en verkruimel de bitterkoekjes. Meng het melkmengsel en 2/3 van de bitterkoekjes met een spatel door de slagroom. Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen). Schep het room-melkmengsel in de vorm, dek af met een deksel of vershoudfolie. Zet minimaal 5 uur in de koelkast.

3

Stort de pudding op een schaal en bestrooi met de rest van de bitterkoekjes.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.