Kletskoppen
Kletskoppen. Van de flinterdunne koekjes kunnen we het nooit bij eentje laten! Ze lenen zich uitstekend voor bij de thee of als decoratie bij toetjes. Wist je dat je ook hartige kletskoppen kunt maken?

Kletskoppen maken
Ingrediënten
24 porties
30 g
ongezouten roomboter
30 g
blanke garneeramandelen
100 g
witte basterdsuiker
1 el
water
50 g
patentbloem
½ tl
gemalen kaneel
1 mespunt
zout
Dit heb je nodig
bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.
- Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min bruin en krokant. Laat afkoelen.