bewaar
Cheesecake met gekaramelliseerde ananas en lemon curd
Cheesecake met gekaramelliseerde ananas en lemon curd
bewaar

Cheesecake met gekaramelliseerde ananas en lemon curd

Cheesecake in een glaasje, ziet er leuk uit en is makkelijk te maken!

20 min. bereiden
2 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

87½ g

kletskop

40 g

ongezouten roomboter

200 g

roomkaas

300 g

yoghurt Griekse stijl

2

anijsstaafjes

4 el

lemon curd

2 el

bloemenhoning

250 g

verse ananasstukjes

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • afsluitbare zak

  • glazen

  • handmixer

Cheesecake in een glaasje, ziet er leuk uit en is makkelijk te maken!

Aan de slag

1

Doe de kletskoppen in de zak en verkruimel de koekjes met een deegroller of een koekenpan. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de glazen en druk aan.

2

Klop met de mixer de roomkaas met de yoghurt en anijsstaafjes tot een gladde massa. Roer de lemon curd los en verdeel over de koekjesbodem. Verdeel het roommengsel over de lemon curd en laat de cheesecake minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.

3

Meng ondertussen de honing met de ananas en bak 5 min. op middelhoog vuur tot deze lichtbruin begint te kleuren. Doe de ananas in een kom, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast.

4

Verdeel de ananas met het aanhangende sap voor het serveren over de cheesecake.

bereidingstipJe kunt de cheesecake en ananas max. 1 dag van tevoren alvast tot stap 4. Bewaar apart van elkaar afgedekt in de koelkast.