bewaar
MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd
MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd
bewaar

MonChoutaart met aardbeien, witte chocolade & lemon curd

Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.

20 min. bereiden
1 uur wachten
225waarderingen

Ingrediënten

12 personen

100 g

ongezouten roomboter

260 g

Bastognekoeken

500 g

MonChou verse roomkaas

320 g

lemon curd

500 g

verse aardbei

25 g

witte chocolade

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

Iets te vieren? Ga voor deze frisse monchoutaart met aardbeien en witte chocolade als finishing touch. De oven heb je niet nodig.

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.

2

Meng de roomkaas en lemon curd in de schone kom van de keukenmachine. Verdeel het over de koekjesbodem. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten in kwarten. Verdeel over de taart en verwijder de springvorm. Rasp de chocolade erover.

tip

bereidingstipDeze taart is minder stevig dan een cheesecake of kwarktaart. Wil je een stevigere taart? Laat, na het maken van de bodem, 2 gelatineblaadjes 5 min. in koud water weken. Knijp de blaadjes uit. Verwarm de gelatine samen met 2 el water in een steelpannetje op middelhoog vuur. Roer tot de gelatine is opgelost. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Ga vervolgens verder met het mengen van de roomkaas en lemon curd en meng de gelatine er ook door.

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Laat tot gebruik afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel daarna de gesneden aardbeien en rasp de chocolade erover.

Aardbeien-monchoutaart

Instructievideo - 01:51 min.