bewaar
Witte chocolademousse met kletskoppen
Witte chocolademousse met kletskoppen
bewaar

Witte chocolademousse met kletskoppen

Witte chocolademouse-quenelle? Dacht het wel!

20 min. bereiden
4 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

witte chocolade

1

middelgroot ei

75 ml

verse slagroom

4

kletskoppen

Witte chocolademouse-quenelle? Dacht het wel!

Aan de slag

1

Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.

2

Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.

3

Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.

4

Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

5

Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.

bewaartipJe kunt de mousse een dag van tevoren helemaal maken. Leg de mousse vlak voor het serveren op de kletskoppen.
combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.
achtergrondinfoHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Witte chocolademousse met kletskoppen

Witte chocolademouse-quenelle? Dacht het wel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig