Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem en het zout in een ruime kom door elkaar. Voeg het ei en het bier toe en roer met een garde tot een beslag.
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 3-4 cm. Bestrooi met ⅔ van de kruidenmix en schep om. Voeg de vis toe aan het beslag in de kom.
Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het beslag, tik met de schuimspaan een paar keer op de rand van de kom zodat het overtollig beslag eraf loopt. Frituur in delen in 3- 4 min. lichtbruin en gaar.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van de kruidenmix.
Kibbeling
De lekkerste snack van de visboer? Kibbeling natuurlijk! Die kun je óók gewoon in eigen keuken maken. Klop een beslag, haal de stukken witvis erdoor en frituur ze goudgeel en knapperig. Succes verzekerd.
Kibbeling recepten
Kibbeling maken
Ingrediënten
Aantal personen
1 liter zonnebloemolie | |
200 gram tarwebloem | |
0.5 theelepel zout | |
1 middelgroot scharrelei | |
330 ml blond bier | |
500 gram kabeljauwfilets | |
4 theelepel kruidenmix vis |
Dit heb je nodig
frituurpan