Gor­di­ta's met ge­gril­de groen­te & kib­be­ling

Ook met kibbeling kun je veel kanten op. Zo is het ook heel lekker in een wrap met boerenkool.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ook met kibbeling kun je veel kanten op. Zo is het ook heel lekker in een wrap met boerenkool. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in parten van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Verdeel de kibbeling over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 10 min. oventijd onder de groenten in de oven.
  2. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rest van de olie met het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de cashewnoten, boerenkool en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de groenten en kibbeling uit de oven. Schep de groenten door elkaar. Serveer de gordita’s met de groenten, kibbeling en pesto apart zodat iedereen aan tafel zijn eigen gordita’s kan samenstellen.

combinatietip:

Lekker met feta.

Tip:

Babyboerenkool is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn- winkels of via ah.nl. In plaats van babyboerenkool kun je ook gewone boerenkool gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.100 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gordita's met gegrilde groente & kibbeling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gor­di­ta's met ge­gril­de groen­te & kib­be­ling

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g rauwe bieten
  • 300 g winterpeen
  • 300 g knolselderij

Schil de bieten en snijd in parten van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm.

3
3
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

5
5
  • 335 g verse kibbeling

Verdeel de kibbeling over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 10 min. oventijd onder de groenten in de oven.

6
6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

7
7
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 40 g babyboerenkool
  • 1 teen knoflook

Doe de rest van de olie met het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de cashewnoten, boerenkool en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

8
8
  • 8 gordita's

Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Neem de groenten en kibbeling uit de oven. Schep de groenten door elkaar.

10
10

Serveer de gordita’s met de groenten, kibbeling en pesto apart zodat iedereen aan tafel zijn eigen gordita’s kan samenstellen.

combinatietip:

Lekker met feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.