bewaar
Gordita's met gegrilde groente & kibbeling
Gordita's met gegrilde groente & kibbeling
bewaar

Gordita's met gegrilde groente & kibbeling

Ook met kibbeling kun je veel kanten op. Zo is het ook heel lekker in een wrap met boerenkool.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

rauwe bieten

300 g

winterpeen

300 g

knolselderij

6 el

extra vierge olijfolie

335 g

verse kibbeling

1

limoen

50 g

ongezouten cashewnoten

40 g

boerenkool

1 teen

knoflook

8

gordita's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Ook met kibbeling kun je veel kanten op. Zo is het ook heel lekker in een wrap met boerenkool.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in parten van 1 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in repen van 1 cm. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Verdeel de kibbeling over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 10 min. oventijd onder de groenten in de oven.

2

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de rest van de olie met het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de cashewnoten, boerenkool en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de groenten en kibbeling uit de oven. Schep de groenten door elkaar. Serveer de gordita’s met de groenten, kibbeling en pesto apart zodat iedereen aan tafel zijn eigen gordita’s kan samenstellen.

tip

algemeenOok lekker met babyboerenkool. Dit product is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn- winkels of via ah.nl.

combinatietipLekker met feta.