High tea recepten met chocolade

High tea recepten met chocolade

Zoek je de beste high tea recepten met chocolade? De lekkerste chocoladehapjes op een rij. Zoals heerlijke brownies, chocoladetruffels en chocoladetaart.

Brownies & blondies

Brownies & blondies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  2. Maak de blondies. Smelt de helft van de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Halveer ondertussen 1 vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al mixend de gesmolten boter in een dun straaltje erbij.
  4. Snijd de witte chocolade fijn. Zeef 50 g zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng er 1 mespunt zout, de roomkaas en witte chocolade door. Voeg de macadamia's toe en schenk het beslag in de bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
  5. Maak tijdens de baktijd van de blondies het browniebeslag. Smelt de rest van de boter in de steelpan. Snijd de pure chocolade fijn. Neem van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.
  6. Halveer ondertussen het andere vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de rest van de eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.
  7. Haal de blondies uit de bakvorm. Vet de bakvorm opnieuw in en bekleed met bakpapier.
  8. Zeef de rest van het zelfrijzend bakmeel boven de kom, meng de rest van het zout erdoor en verdeel ⅔ van het beslag over de bakvorm. Verdeel met een theelepel de pindakaas erover.
  9. Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Neem de brownies uit de vorm. Bestuif de brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker.
  10. Snijd elk in 16 vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op bijvoorbeeld een dienblad.