Cho­co­la­de­brood­jes

Homemade chocoladebroodje: rol er een paaseitje of stukje chocolade in et voila: een pain au chocolat.

  • brunch
  • 9 stuks
  • 139 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(0) waardeer
brunch Homemade chocoladebroodje: rol er een paaseitje of stukje chocolade in et voila: een pain au chocolat. 9 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het croissantdeeg in de lengte uit. Snijd het deeg in 3 gelijke rechthoeken op de kartelrand. Snijd vervolgens elk rechthoekig stuk weer in 3 gelijke rechthoeken. Leg in het midden van elk deegstukje een paasei.
  3. Vouw eerst een helft over het paaseitje heen en druk licht aan. Vouw vervolgens de andere helft eroverheen tot een pakketje en druk de randen aan.
  4. Verdeel de chocoladepakketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

variatietip:

In plaats van chocolade kun je de croissants ook vullen met ham en/of kaas. Zonder vulling zijn ze natuurlijk ook heerlijk, met jam en roomboter.

video

Cho­co­la­de­brood­jes

leuk-snel - 00:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 139 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladebroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­brood­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g croissantdeeg

Rol het croissantdeeg in de lengte uit. Snijd het deeg in 3 gelijke rechthoeken op de kartelrand.

3
3
  • 9 paaseitjes

Snijd vervolgens elk rechthoekig stuk weer in 3 gelijke rechthoeken. Leg in het midden van elk deegstukje een paasei.

4
4

Vouw eerst een helft over het paaseitje heen en druk licht aan. Vouw vervolgens de andere helft eroverheen tot een pakketje en druk de randen aan.

5
5

Maak zo ook de rest van de broodjes.

6
6

Verdeel de chocoladepakketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

variatietip:

In plaats van chocolade kun je de croissants ook vullen met ham en/of kaas. Zonder vulling zijn ze natuurlijk ook heerlijk, met jam en roomboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.