
Chocoladebroodjes
Homemade chocoladebroodje: rol er een paaseitje of stukje chocolade in et voila: een pain au chocolat.
Ingrediënten
250 g
croissantdeeg
9
paaseitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het croissantdeeg in de lengte uit. Snijd het deeg in 3 gelijke rechthoeken op de kartelrand. Snijd vervolgens elk rechthoekig stuk weer in 3 gelijke rechthoeken. Leg in het midden van elk deegstukje een paasei.
Vouw eerst een helft over het paaseitje heen en druk licht aan. Vouw vervolgens de andere helft eroverheen tot een pakketje en druk de randen aan.
Verdeel de chocoladepakketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
variatietipIn plaats van chocolade kun je de croissants ook vullen met ham en/of kaas. Zonder vulling zijn ze natuurlijk ook heerlijk, met jam en roomboter.