Snel­le ho­nings­brood­jes met ka­neel en ha­zel­no­ten

Je kunt je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen: de geur van deze broodjes in de oven is fantastisch.

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(0) waardeer
ontbijt Je kunt je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen: de geur van deze broodjes in de oven is fantastisch. 12 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten fijn. Verwarm ¾ van de honing 1 min. in een pannetje op laag vuur. Voeg tweederde van de hazelnoten toe en roer door
  2. Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het honing-notenmengsel en bestrooi met de kaneel. Rol het deeg in de breedte op. Vet de muffinvorm in. Snijd de rol in 12 gelijke plakken en leg deze plat in elke holte van de muffinvorm. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vorm.
  3. Verwarm ondertussen de rest van de honing 1 min. in een steelpan op laag vuur. Neem de broodjes uit de vorm en besprenkel met de warme honing. Bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 11-12

Snelle honingsbroodjes met kaneel en hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ho­nings­brood­jes met ka­neel en ha­zel­no­ten

1
1
  • 6 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning
  • 100 g hazelnoten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten fijn. Verwarm de honing 1 min. in een pannetje op laag vuur.

2
2

Voeg ⅔ van de hazelnoten toe en roer door.

3
3
  • 250 g croissantdeeg
  • 1 el kaneel

Rol het croissantdeeg uit. Bestrijk met het honing-notenmengsel en bestrooi met de kaneel. Rol het deeg in de breedte op.

4
4

Vet de muffinvorm in. Snijd de rol in 12 gelijke plakken en leg deze plat in elke holte van de muffinvorm. Bak ca. 12 min. in het midden van de oven.

5
5

Laat 5 min. afkoelen in de vorm.

6
6
  • 2 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning

Verwarm ondertussen de rest van de honing 1 min. in een steelpan op laag vuur. Neem de broodjes uit de vorm en besprenkel met de warme honing.

7
7

Bestrooi met de rest van de fijngehakte hazelnoten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.