Stic­ky spek­lap­jes met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

Honing is een heerlijke combinatie met de hartige smaak van de speklapjes.

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht Honing is een heerlijke combinatie met de hartige smaak van de speklapjes. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en snijd fijn. Schep de aardappelpartjes om met de knoflook, rozemarijn en ⅖ van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. goudgeel in de oven. Schep halverwege om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Meng ondertussen voor de marinade 1 el olie met 1½ el azijn en 2 el honing (per 4 personen). Breng op smaak met peper. Doe de speklapjes in een kom en schep om met de marinade. Laat staan tot gebruik.
  3. Schil de knolselderij en snijd in dunne reepjes van een ½ cm (julienne). Kook de knolselderij 1 min., spoel onder koud stromend water (blancheren) en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de bieslook fijn. Schep de knolselderij om met de bieslook, de yoghurt, de rest van de azijn en de rest van de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de speklapjes in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de aardappelpartjes en selleriesalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Sticky speklapjes met rozemarijnaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky spek­lap­jes met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 5 g verse rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes en snijd fijn.

2
2
  • 900 aardappelpartjes
  • 2 el milde olijfolie

Schep de aardappelpartjes om met de knoflook, rozemarijn en de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. goudgeel in de oven.

3
3

Schep halverwege om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 1½ el azijn
  • 2 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning

Meng ondertussen voor de marinade de olie met de azijn en honing.

5
5
  • 350 g speklapjes à la minute

Breng op smaak met peper. Doe de speklapjes in een kom en schep om met de marinade. Laat staan tot gebruik.

6
6
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in dunne reepjes van een ½ cm (julienne).

7
7

Kook de knolselderij 1 min., spoel onder koud stromend water (blancheren) en laat uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 15 g verse bieslook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ el azijn
  • 1 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning

Snijd de bieslook fijn. Schep de knolselderij om met de bieslook, de yoghurt, de rest van de azijn en de rest van de honing.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de speklapjes in 5 min. goudbruin en gaar.

11
11

Serveer met de aardappelpartjes en selleriesalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.