Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Franse zalmquiche
Zalmquiche maken? Bekijk de bijzondere recepten van zalmquiche in een handig overzicht. Met gerookte zalm of zalmfilet, tuinerwten en dille bijvoorbeeld.
Zalmquiche
Ingrediënten
Aantal personen
5 plakjes diepvries bladerdeeg | |
1 ui | |
15 gram verse bieslook | |
250 gram diepvries zalmfilets | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
450 gram diepvries tuinerwten | |
4 middelgrote scharreleieren | |
250 gram Griekse yoghurt | |
100 gram gemalen jonge kaas |
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)