Diner voor 2

Diner voor 2

Een avondje met zijn tweetjes, samen in de keuken of elkaar verrassen met een romantisch diner. Gerechten met een vleugje romantiek.

Frambozen-roomtaart

Frambozen-roomtaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, de kom mag het water niet raken. Doe de eieren, 180 g suiker en vanillesuiker in de kom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige, lichte massa. Neem de kom uit de pan en zeef de bloem, maizena en bakpoeder erboven. Spatel er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.
  3. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen 225 g frambozen met de rest van de suiker al roerend in een steelpan tot het puree is. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los al roerend op in de puree. Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel de frambozenpuree er luchtig door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Snijd de cake overlangs in 3 gelijke lagen. Besprenkel elke laag 3 el crème de cassis. Leg 1 laag op een bord en verdeel er 1/3 van de frambozenroom over. Herhaal dit 2 keer. Verdeel de rest van de frambozen en de blauwe bessen over de taart. Bestrooi licht met poedersuiker.