Croissantboeketje
Wil jij iemand verrassen met Pasen? Maak dit croissantboeketje van mini-roombotercroissants versier met muntblaadjes en fruit. Daar wordt toch iedereen blij van?
115 kcal
20 min. bereiden, 5 min. oventijd, 5 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
8
32
4
16
½ el
Dit heb je nodig
satéprikkers
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 02 - Vier het voorjaar
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
Rijg ondertussen 2 blaadjes munt aan elke satéprikker, zo dat ze op bloemblaadjes lijken. Rijg steeds 1 druif aan 4 prikkers. Rijg steeds 4 frambozen aan 4 prikkers. Zorg ervoor dat de prikkers aan de bovenkant niet uitsteken. Leg in de koelkast tot gebruik.
Haal de croissants uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Bestrooi de helft van de croissants met de poedersuiker. Prik de croissants in de lengte op de rest van de satéprikkers.
Maak met de croissant- en fruitspiesjes een boeket en bind aan de onderkant vast met een elastiekje. Wikkel het boeket in bakpapier en wikkel er een elastiekje of lint om.
- combinatietipVarieer met verschillende soorten fruit, zoals blauwe bessen, bramen of aardbeien.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Croissantboeketje
Wil jij iemand verrassen met Pasen? Maak dit croissantboeketje van mini-roombotercroissants versier met muntblaadjes en fruit. Daar wordt toch iedereen blij van?

8 porties
115 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
Rijg ondertussen 2 blaadjes munt aan elke satéprikker, zo dat ze op bloemblaadjes lijken. Rijg steeds 1 druif aan 4 prikkers. Rijg steeds 4 frambozen aan 4 prikkers. Zorg ervoor dat de prikkers aan de bovenkant niet uitsteken. Leg in de koelkast tot gebruik.
Haal de croissants uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Bestrooi de helft van de croissants met de poedersuiker. Prik de croissants in de lengte op de rest van de satéprikkers.
Maak met de croissant- en fruitspiesjes een boeket en bind aan de onderkant vast met een elastiekje. Wikkel het boeket in bakpapier en wikkel er een elastiekje of lint om.
combinatietip:Varieer met verschillende soorten fruit, zoals blauwe bessen, bramen of aardbeien.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
8 afbak mini roomboter croissants
32 muntblaadjes
4 pitloze witte druiven
16 frambozen
½ el poedersuiker
Dit heb je nodig
satéprikkers
bakpapier




