Kom­kom­mer­kro­ko­dil

(116) waardeer
hollands borrelhapje 25 stuks
4 116

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de puntige kant van de komkommer een stukje in en zet deze 'bek' open met een prikker. Snijd twee halve maantjes uit als ogen en maak grote krokodillenpupillen van rozijnen.
  2. Snijd een ruime rechthoek uit het middenstuk van de krokodil; dit wordt zijn rug (laat de buik zitten). Snijd de weggesneden komkommer in blokjes. Zet de komkommerkrokodil even koel weg.
  3. Maak spiesjes in verschillende combinaties: mozzarella met een plakje augurk en een Amsterdamse ui, jonge kaas met een druif, alleen druiven, komkommer en mozzarella, mozzarella met augurk (met de knobbelige kant boven voor het krokodilleneffect). Steek de spiesjes in de krokodil.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Komkommerkrokodil

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­kro­ko­dil

1
1
  • 1 komkommer

Snijd de puntige kant van de komkommer een stukje in en zet deze 'bek' open met een prikker.

2
2
  • 2 rozijnen

Snijd twee halve maantjes uit als ogen en maak grote krokodillenpupillen van rozijnen.

3
3

Snijd een ruime rechthoek uit het middenstuk van de krokodil; dit wordt zijn rug (laat de buik zitten). Snijd de weggesneden komkommer in blokjes.

4
4

Zet de komkommerkrokodil even koel weg.

5
5
  • 10 mini mozarella's
  • 5 mini augurken
  • 15 Amsterdamse uien

Maak spiesjes in verschillende combinaties: mozzarella met een plakje augurk en een Amsterdamse ui.

6
6
  • 150 g jong be­le­gen 30+ stuk
  • 30 g pitloze witte druiven

Jonge kaas met een druif, alleen druiven, komkommer en mozzarella, mozzarella met augurk. Steek de spiesjes in de krokodil.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.